man-woman-couple-flowers-love-wallpaper-1680x1050

Сключването на брак е ГОЛЯМО решение. Ето 10 въпроса, които да си зададеш, преди да сключиш брак.

1. Защо сключвам брак?

Този въпрос изглежда сравнително простичък, но възможните отговори могат да подтикнат така нужната истина да излезе наяве. Бракът не е нещо, на което трябва да се гледа с лека ръка. Същото се отнася и за това ТИ да сключиш брак. Увери се, че това решение е нещо, за което си се молил и което си разисквал старателно.

2. Мога ли да живея без този човек?

Можеш ли да си представиш своя живот без този човек? Ако отговорът е да, вероятно би ти се приискало да премислиш бъдещето си с него. Ако мисълта любимият или любимата ти да бъде с някой друг не те безпокои, това, да сключиш брак с него или нея, не е най-добрата идея. Ако трябва да си с този човек, то Бог ще насади неумолима любов към него или нея в сърцето ти.

3. По-добре ли съм без или с този човек?

Прави ли те по-добър човек или изважда най-лошото у теб? Последното нещо, което би искал е да се омъжиш/ожениш за някого, който не изважда най-доброто у теб? Запитай се дали си по-добър човек с или без него/нея.

4. Склонен ли съм да поставя някого преди себе си?

Можеш ли да видиш себе си с този човек и след 50 години? Ако отговорът е „Не.”, то тогава обмисли решението си да сключиш брак с него или нея. Бракът е посвещение за цял живот, което изисква ежедневен залог да се обичате един друг, без значение от колко време сте заедно. Ако не можеш да поставиш нуждите на своя любим или любима над своите собствени, може би е време да прекратиш взаимоотношението, преди да е отишло по-далеч.

5. Случва ли ми се да поставям брака с този човек под въпрос?

Започнаха ли вече да изскачат съмнения в главата ти? Не се притеснявай. Това е доста нормално за всеки, който обмисля сключване на брак. Червеният флаг се появява, когато тези съмнения се превърнат в липса на спокойствие. Ако нямаш вътрешен мир за сключването на брак, тогава не го прави.

6. Той или тя готов/а ли е да сключи брак?

Твоят приятел или приятелка готов/а ли е за това? Не си изгърмявай патроните, ако не си сигурен/а, че е психически и духовно готов/а за посвещение. Точно тук идва процесът на излизане на срещи! Отделете време да научите повече един за друг, преди да скочите в брак.

7. АЗ готов/а ли съм да се омъжа/оженя?

Задай си въпроса с честност и прозрачност. Готов/а ли си духовно и психически за сключване на брак? Молил/а ли си се за вашето бъдеще заедно? Имаш ли мир относно решението в сърцето ти?

8. Този човек ще подкрепя ли мечтите ми?

Последното нещо, което би искал да направиш, е да сключиш брак с някого, който не подкрепя целите и мечтите ти. Увери се, че за когото и да се омъжиш/ ожениш, той или тя ще те насърчава и в трудни, и в лесни времена, независимо колко налудничави са амбициите ти.

9. Споделяме ли подобни вярвания и интереси?

Ако нямате нищо общо помежду си, това може да затрудни справянето с бъдещия ви брак. Не всеки ще има същите интереси като теб, но бих те насърчил да се омъжиш/ожениш за някого, с който поне имате общи вярвания. Няма нищо по-окуражаващо от това да имаш брак с някого, който разбира твоите интереси и възгледи. Последното нещо, което би искал е да си в брак с някой, който не споделя вярата ти. Намери човек, с който можеш да споделяш любовта си към Бога.

10. Заслужавам ли нещо по-добро? 

Този въпрос може да е малко груб, но сключването на брак е един от редките моменти в живота, в които можеш да избираш, колкото искаш. Консултирай се със себе си, със своите приятели и семейство. Моли се и търси Божията мъдрост за това, дали този човек е правилният за теб, или не. И не се задоволявай с посредственото, когато Бог има нещо удивително за теб.

 

– Джарид Уилсън

 

Източник: http://jarridwilson.com/10-questions-to-ask-yourself-before-getting-married/

 

Written by Ochakvane

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *