puzzle-17303

Думите „Обичам те!” са лесни за казване, но да демонстрираш обич чрез действия – това вече наистина говори много.

Като млада жена около двайстата си година, всичко, което исках, е да давам и да получавам безусловна любов. От една страна си мислех, че го имам. По-късно осъзнах, че това, което приятелят ми показваше към мен, не беше любов. Неуважение и лъжи взеха превес във връзката ни. Той предпочиташе да прекарва време с приятели – не с мен. Често бе груб, непочтен и нелюбезен, но когато споменавах тези неща, той ги отричаше, като ме обвиняваше в параноя и се вричаше, че „определено ме обича”. След дълга битка напред-назад с моите емоции, реших да направя крачка. Тръгнах си от това взаимоотношение.

Не всяка жена избира да напусне едно нездравословно взаимоотношение, особено когато е вложила сърцето и душата си в него. Въпреки, че заминаването е трудно, може да бъде направено. Ако един мъж наистина обича дадена жена, той е уважаващ, любящ, грижовен и разбиращ (прочети „Влюбен ли е в теб? 7 начина да разбереш” – очаквай скоро:). За съжаление, има случаи, когато точно обратното е факт, затова е съществено важно да сравняваш думите на твоя приятел с неговите действия.

Ето пет начина, по които проличава, че приятелят ти може би не те обича – дори и да твърди, че е така:

 

1. Проявява вербално/физическо насилие

Твоят приятел не се притеснява от това, да те злепоставя на публично място, пред семейство/приятели или на затворени врата. Той те обижда. Омаловажава идеите ти. Посяга ти физически. Заплашва те. Критикува това, което носиш, и те сравнява с други жени.

 

2. Намира си извинения

Твоят приятел си намира извинения всеки път, когато предложиш да се срещне със семейството ти след като вече сте излизали на срещи в продължение на няколко месеца. Изглежда трудно достъпен или раздразнен, че му предлагаш това. Отказва да се посвети към теб сериозно. Ако споменеш брак и желанието да имаш свое собствено семейство, той се скатава или избягва темата.

 

3. Не се интересува от твоите нужди

Ти би искала приятелят ти да участва в някои от твоите занимания или поне да показва подкрепа като те насърчава и аплодира отстрани. Вместо това, той е загрижен единствено за своите задачи, като игнорира нуждите ти. Не вярва в твоите цели или успех, нито ги подкрепя.

 

4. Лъже

Твоят приятел те лъже, защото „се страхува от реакцията ти” или „не иска да нарани чувствата ти”. Това са си чисти извинения за лъжа. Ако приятелят ти наистина те обича, ще ти казва истината. Ще те уважава достатъчно, за да ти се доверява, споделяйки истината. Той би предпочел да те заболи от истината, отколкото да те нарани с лъжа от своя страна.

 

5. Постоянно избира другите пред теб

Приятелят ти прекарва повечето от своето време с приятели и доста малко от него – с теб. Почваш да разбираш, че претупва срещите ви, за да се види с приятели.

Всеки мъж може да каже думите „Oбичам те!”, но едва действията му показват дали неговата любов е искрена или не.

 

– Майра Битско

 

Източник: http://familyshare.com/marriage/when-your-boyfriend-claims-to-love-you-but-his-actions-speak-differently

Written by Ochakvane

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *