love-roses-dry-mood-wallpaper-1680x1050

1. Мислиш, че една връзка ще те накара да се почувстваш по-добре.

Каквито и проблеми да имаш в живота си вмомента, гарантирам ти, че влизането във връзка няма да ги разреши. Да, може да намериш мир за кратко. но едно взаимоотношение само по себе си няма да те накара да се почувстваш по-добре. Уважавай другия достатъчно, за да не го използваш като разрешение на своите трудности. (Матей 11:28)

 

2. Мислиш, че една връзка ще ти донесе чувство за значимост и идентичност.

Твоята значимост не е в някоя връзка, но в Христос. Не ходи на срещи с надеждата, че някой ще ти донесе чувство за себестойност, което би трябвало да получиш  чрез вярата си. Когато сложиш своята значимост на нечии други рамене, ти не съмнено ще бъдеш разочарован. Бог няма да те разочарова. (Галатяни 2:20)

 

3.Мислиш, че една връзка ще ти помогне да не се чувстваш толкова самотен.

Краткосрочните взаимоотношения никога не запъллват дългосрочната самота. Преди да започнеш връзка с някого, добре е първо да откриеш от къде идва вътрешната ти самота. Едно взаимоотношение ще те задоволява до времето, когато започнеш да търсиш нов човек, с който да запълниш празнотата. Търси пълнота само в Бога преди да се опитваш да търсиш сърцето на някой друг. (Евреи 12:2)

 

4. Излизаш на срещи за развлечение, без да имаш сериозни намерения.

Ако ходиш на срещи само заради ходенето, значи не си готов за връзка. Когато става дума за излизане на срещи, човек трябва да бъде достатъчно зрял, за да разбира вредата, която излизането с цел развлечение може да нанесе върху нечие сърце и душа. Ако искаш да ходиш на срещи, увери се, че намеренията ти са чисти и фокусирани. Не губи времето на някого, само за да можеш да се забавляваш. (Притчи 21:8)

 

– Джарид Уилсън

 

Източник: http://jarridwilson.com/ready-for-a-relationship/

Written by Ochakvane

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *