Women-Beach-Couple-Fresh-New-Hd-Wallpaper-

 

Toва са 5 характеристики, необходими в един брачен партньор:

1. Устремен

Няма нищо по-обезсърчаващо от някого без вътрешен устрем, независимо от обстоятелствата. Когато дойде време да си избирате брачен партньор, търсенето на целеустремен човек не е нещо, което бихте искали да подминете. Със сигурност ще оцените повече някой, който има даден стремеж, приема критика, работи усилено и приема съвети. Това би било от голяма полза за вашето взаимоотношение и ще те спаси от това, вбъдеще да ти се налага да го избутваш от дивана. (Притчи 21:5)

2. Има благ дух.

Опасявам се, че много хора може да са с някого, който пали лесно. Тази характеристика не е единствената, която може да разруши нечий брак, но тя също може да разруши взаимоотношенията, които ти и твоят брачен партньор имате с приятелите и близките около вас. Стремежът към противоположното би бил да търсиш човек с благ дух. Уверен съм, че би оценил брачен партньор, с който е лесно да се говори, който не избухва, когато нещата станат трудни и също съблюдава начина, по който ти говори. Хората с благ дух са склонни да говорят по начин, който винаги изразява почит и уважение, независимо от проблема или ситуацията. (1 Коринтяни 13:4-7)

3. Поставя теб пред себе си.

Секундата, в която казах „Да.”, бе секундата, в която се врекох да поставям съпругата си преди себе си. Не мога да си представя да съм във взаимоотношение с някой, който само мисли за себе си и честно казано, това е точно обратното на онова, което бракът би трябвало да бъде. Нужно е да откриеш някой, който е склонен да мисли за теб и за вашето взаимоотношение един с друг преди да мисли как дадената ситуация ще го афектира персонално. След като си вече семеен, не би било редно ти или любимия/любимата да продължавате да водите живот, подобен на ергенския или моминския. (Филипяни 2:3)

4. Подкрепя твоите цели и стремежи.

Всички ние имаме цели, мечти и стремежи. Не би ли било жалко да бъдем с някого, който не ги подкрепя? Разочарованията и чувството за несигурност, които произхождат от отношението на неподкрепящ съпруг/съпруга, могат да доведат човек до депресия. Би било трудно да си с някого, който не подкрепя това, за което си запален, затова бих те насърчил да сключиш брак с някой, който те е запален поне колкото теб. Бъди открит и честен относно какво чувстваш, че Бог те е призовал да правиш в живота си – дори и повреме на първите няколко срещи. Ако другият не може да подкрепя мечтите ти, не бих приел, че може да те подкрепя във взаимоотношение като брака. (1 Солунци 5:11)

5. Обича те безусловно.

Любовта не трябва да е условна, частична или да наподобява сделка. Не се задоволявай с някого, който те обича само когато му е удобно. Любовта отива отвъд изричането на думите „Обичам те!”. Широкият спектър на любовта включва така необходимата емоционална подкрепа, физическо докосване, окуражаване и себеотричане. Прекрасно е да казваш „Обичам те!”… Но да гледаш на любовта като глагол е което ще запази брака ти устойчив и здравословен. (1 Йоан 4:18)

 

– Джарид Уилсън

 

Източник: http://jarridwilson.com/5-characteristics-you-need-in-a-spouse/

Written by Ochakvane

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *