4814293871. „Защо все още си необвързан/а?”

Сигурен съм, че този въпрос е задаван ежедневно. И докато много хора може просто да се опитват да започнат разговор, отсрещната страна обикновено използва това като още една възможност „да си ближе раните”. Внимавайте, когато питате някого, дали все още е необвързан. Въпреки чистите ви намерения, напомнянето на някого, че е необвързан, не е нещо, което той изгаря да чуе. Изразът „все още” вреди на разговора, предполагайки, че другият е неспособен да намери онзи специален за него човек.

2. „Просто се моли за това.”

Изглежда, че тези дни изразът „Просто се моли за това” е станал клише, с което да репликираш на някой, който има проблем. И при все че вярвам, че има много истина в него, мнозина необвързани млади хора очакват по-точен и обмислен отговор, отколкото този. На необвързаните им е писнало да чуват „Просто се моли за това”. Направете нещо, което да им помогне да преминат през този сезон от живота.

3. „Вече не излизаш ли с някого?”

Този въпрос е много подобен на другия: „Все още ли си необвързан/а?” Нужно е да осъзнаете, че изразът „вече” играе голяма роля в болезнеността на този въпрос. Защо? Защото той предполага, че човекът, за когото се отнася, има липси по отношение на статуса си, сякаш да си необвързан е болестно състояние. Случаят не е такъв.

4. „Кога за последно си бил/а на среща?”

Това е последното нещо, което някой необвързан иска да бъде питан. Защо? Защото ще извика спомени за срещи, които е имал или не, да не споменаваме напомнянето, че нито една от тях не е била достатъчно добра, за да завърши с нов приятел/приятелка.

5. „Може би твърде много подбираш.”

Чудесно, значи те са си виновни? Този въпрос предполага, че човек сам си е виновен за липсата на значим друг. И дори това да е 100% истина, всеки има правото да подбира, що се отнася до човека, с когото иска да бъде. Няма такова нещо като да подбираш твърде много, когато става дума за намирането на правилния човек.

6. „Кога смяташ да се ожениш/омъжиш?”

„Да се ожениш/омъжиш? Та аз все още търся с кого да отида на утрешното парти”. Този въпрос доста се подмята и съм сигурен, че на необвързаните им е дошло до гуша от него. Въпреки, че може да е задаван по шеговит начин и с добри мотиви, последното нещо, от което един необвързан човек се нуждае, е да мисли за липсата на своя бъдещ съпруг или съпруга. Недейте да оказвате натиск на хората да влизат във взаимоотношения, за които не са готови.

7. „Побързай! Искам да имам внуци.”

Благодаря ви, мамо и тате. Знам, че се опитвате да бъдете забавни, но това изказване наистина може да нарани мъжа или жената, към когото е насочено. Когато един човек е необвързан, децата би трябвало да са последното нещо, за което да мисли. Не позволявайте на родителите си да оказват натиск върху вас да мислите по различен начин. Защо? Защото има много други стъпки, които е нужно да предприемете преди да изстреляте 3 или 4 мини варианта на себе си. Кой знае, може би синът или дъщеря ви няма да може да има деца, дори и да е семеен/семейна. Бих насърчил всички родители да се въздържат от употребата на това съждение.

8. „Имам един приятел…”

Ооо, не! Друг приятел? Никой не иска среща, породена от съчувствие. И дори наистина да познаваш някого, който страхотно би си паснал с даден твой приятел/приятелка, бих те посъветвал да го вмъкнеш непринудено в разговора, вместо да го хвърляш в скута му/й. Необвързаните не искат да излизат на глупави срещи, нито пък искат някой да ги урежда с човек, когото дори не познават.

9. „Той/Тя ще дойде на правилното време.”

Благодаря за информацията, г-н Очевиден! Всеки е наясно с това. И дори това съждение да ви изглежда успокояващо, то няма да накара дадения необвързан човек да се почувства по-добре. Всички знаем, че някой ще се появи на правилното време. Вместо това, бих ви окуражил да му помогнете да намери мир със себе си като необвързан, преди да му търсите компания.

10. „Може би просто си призован/а да бъдеш несемеен/несемейна.”

Наистина ли?! Дори и да е така, това в действителност е ПОСЛЕДНОТО нещо, което един необвързан човек иска да чуе от чиято и да е уста. Да си необвързан в свят като днешния е достатъчно трудно, само по себе си. Внимавайте в коментарите, в думите си и в начина, по който изразявате мислите си пред хора, които са необвързани. В крайна сметка, да си необвързан или несемеен не е болест.

 

– Джарид Уилсън

 

Източник: http://jarridwilson.com/10-things-single-people-are-sick-of-hearing/

Written by Ochakvane

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *